Kétmilliárdért kelhet el ez a Ferrari 250 GT Cabriolet

Hamarosan kalapács alá kerül a Ferrari 250 egyik különleges nyitott változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ferrarinál nehéz tucatautókról beszélni, még a legnépszerűbb típusok is csak pár ezres sorozatban készülnek, ám a Pininfarina által tervezett Ferrari 250 GT Series I Cabrioletből mindössze 4 darab született.

A Ferrari 250 a cég addigi fennállásának legnépszerűbb típusa lett, a 250-es 1953 és 1964 között készült V12-es motorral. Az akkori szokás szerint külső karosszériaépítők építették a felépítményt, a gyár a műszaki alapot szolgáltatta. A Ferrari 250-ből igen sokféle változat készült, a versenypályákon is sikeres típusból a számos karosszériaépítőnek hála szinte alig akad két egyforma példány. A most árverésre bocsátott Ferrari 250 GT Series I Cabrioletből összesen 40 darab készült, ám ebből csupán 4 példány készült Pininfarina karosszériával, így most egy nagyon ritka modell kerülhet valaki gyűjteményébe.
Hirdetés
Az autó eredeti tulajdonosa a jó ízléssel rendelkező olasz playboy/arisztokrata, Alessandro Ruspoli volt, aki mellé bizonyosan számos hölgy ült be a zöld bőrrel borított utastérbe, melyhez színben passzoló szövetkárpitozás is készült. Az 1958-as gyártású 240 lóerős Ferrari később az Egyesült Államokba került, ahol teljes felújításon esett át, majd a kilencvenes években számos autós díjat zsebelt be a szépségének köszönhetően. Előzetes becslések szerint a különleges sportkocsi 2 és 2,3 milliárd forint közötti összegért fog elkelni, amely persze befektetésnek sem utolsó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?