Kevés meglepetéssel, jövőre jön az új Opel Astra kombija

Kémfotókon látható már az új, K szériás Opel Astra Sports Tourer

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legújabb Opel Astra mindenben felülmúlja elődjét, és ez a legpraktikusabb változatánál is így lesz. Csinos forma, nagy puttony várható.


Másfél hónapja mutathattuk meg az ötödik generációs Opel Astrát, de azóta egy picit elült körülötte a hírverés - ülései mondjuk remeknek ígérkeznek. A megjelenés után most már a tesztautót várjuk belőle, de azért a sorozat fejlesztése sem állt meg. Várunk még egy háromajtós, egy szedán és egy kombi karosszériát is, amik eddig még csak nem hivatalos grafikákon voltak megnézhetőek, róluk írtunk itt és itt. A várhatóan az ötajtós után érkező kombiról most viszont felszínre került egy kémfotó-sorozat. A még a tesztelés fázisában megörökített puttonyos jól láthatóan az alapváltozatra épül, és ha folytatódik az előző generációnál megszokott tendencia, akkor ez is veszélyes lesz az Insigniára.
Hirdetés

A kettővel ezelőtti generációnál a kombi és a szedán tengelytávja nagyobb volt az ötajtósénál, de ezt az előző szériánál elhagyták, azaz érdekes módon a háromajtós GTC tengelytávja volt hosszabb egy picit. A képek alapján ilyen ügyeskedés nyomait még kár lenne keresni is, de ahogy az alapváltozatnál, úgy itt is biztosan nőni fog a beltér mérete, és a korábban 500 literes csomagtér csökkenése sem valószínű. A műszaki tartalom már részben ismert, a kombi is a még nem próbált új motorgenerációra épít. A dízelek 1.6-osak lesznek (95 és 136 lóerő között), benzinesből lesz 1,0 literes háromhengeres turbós, 105 lóerővel, továbbá 1.4-esek 100 és 145 lóerő között sorakoznak majd. Az Astra Sports Tourer bemutatója a jövő év elején esedékes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?