Kevesebbet fizetsz, többet kapsz akció jön a Porsche Panamerára

A legnépszerűbb extrákat és néhány egyedi részletet kínál a Porsche Panamera Platinum Edition

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak Platinum Edition feliratok díszítik a Porsche Panamera különkiadását, a legtöbbször választott extrák is alapfelszereltségnek számítanak az új csomagban.

A Porsche Panamera Platinum Edition már a korábbi generációknál is megjelent a modellciklus későbbi éveiben, és bizonyára sikeresek lettek, ugyanis a mostani Panamera kínálata is bővül ezzzel a különkiadással. A luxusautógyárak limitált szériás, egyedi változatai általában többért adnak kevesebbet (értsd: súlycsökkentés), szokatlan módon itt viszont pont fordítva van. A Platinum Edition a legnépszerűbb extrákat gyűjti össze, és így egy csomagban olcsóbban adja, mint ha egy mezei Panamerán pipáltuk volna ki az összes tételt - sőt, még a diszkrét feliratokkal is megkülönböztethetjük négyajtós luxuskupénkat.
Hirdetés
Ezek alapján mondhatnánk, micsoda jó üzlet ez a Platinum Edition, de Panameráról lévén szó, azért még mindig jelentős összegbe fog kerülni. Kívülről elsőre nem is egyértelmű a különkiadás jellege, de az avatott szemek felismerik majd a platina árnyalatúra festett 20 vagy 21 colos felniket, első kerékjárati ívek mögötti szellőzőket, és a hátsón díszelgő márkanevet és típusfeliratot. Fényes feketére fújják a kipufogóvégeket és az ablakkereteket, illetve a hátsó fényszórók sötétített burákat kapnak. A belső kényelemről az adaptív sportfutóművel egybekötött légrugózás, a panoráma napfénytető, a sávtartó asszisztens és az automatikusan sötétedő külső tükrök gondoskodnak. Ezek mind alapáron járnak a Platinum Editionhöz, csakúgy, mint a mátrix-LED első fényszórók, vagy a tolatókamerás parkolórendszer. A sofőr GT sportkormányt tekergethet, van automata ajtóbehúzó, memóriás és elektromosan állítható első ülések, fűtött hátsók, valamint BOSE Surround hangrendszer. A szálcsiszolt alumíniumbetétek sötét színűek, a fejtámlákba pedig a Porsche jelvényt nyomták. Esztétikailag finom részlet még a műszerfal tetején trónoló analóg óra. Ezt a csomagot a Panamera alap-, hibrid és négykerékhajtású változataihoz lehet kérni, a GTS-től felfelé eső sportmodellekre már nincs ilyen pénztárcabarát ajánlat. Az első Platinum Editionök január végén érkezhetnek meg új tulajdonosaikhoz, addig is a Los Angeles-i Autószalonon lehet majd megtekinteni november 17-étől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?