Kézzel festett Zonda

A szivárvány minden színéből jutott erre a Pagani Zondára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Önmagában is eléggé különleges a Pagani Zonda sportautó, de lehet ezt még fokozni. Például különleges fényezéssel.


Ebben az esetben a fényezés valóban nevezhető festésnek, hiszen az autó külsejét egy művész, Shalemar Sharbatly pingálta színesre. Természetesen nem szimplán a saját örömére fogott munkához, ugyanis a projekt egy olasz luxus bőrkárpitokkal foglalkozó manufaktúra, a Foglizzo ötlete alapján valósult meg.
Hirdetés

A Foglizzo így szeretné megmutatni, hogy milyen széles színskálán mozognak a bőrkárpitok, amelyekkel foglalkoznak. Az autót először teljes egészében fehér fóliával vonták be, erre kezdhette el felfesteni saját installációját a művész. A művelet négy napon át tartott a végeredmény pedig valóban szemkápráztató. Jól megfigyelhető, hogy a színeket nem kusza összevisszaságban alkalmazta. Az autó különböző részeit más-más szín uralja. Elöl túlnyomórészt a kék és a zöld az uralkodó, hátul pedig a lilás árnyalatok. Az autó két oldala viszont két különböző karakter. Az utas oldalán a melegebb színek, a narancs és a bordó keveredésével.

Sharbatly az alkotásait a „Mozgás Művészete” névvel illeti. Korábban egy Porsche sportautót is hasonlóan megfestett, amelyet végül a párizsi Louvre múzeumban is kiállítottak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?