Ki a gyorsabb: az EV6 GT vagy az Audi RS 3?

Lehet, hogy a cím egyben válasz is a kérdésre?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre többször eresztenek össze villanymotoros modellt belsőégésű motoros autókkal. Persze tudjuk, hogy a villanyautók azonnali nyomatékleadása előnyös, de hátrányként ott a nagyobb tömegük. Vajon most ki nyer?

Most épp a brit What Car? magazin eresztett össze egy forró ferdehátút a Kia valaha volt legerősebb modelljével. A jövő és a múlt összecsapásának is tekinthető a gyorsulási verseny, hiszen az Audi RS 3 valószínűleg az utolsó öthengeres benzinmotorral felvértezett autó, ami Ingolstadtból érkezik. A 2,5 literes TFSI motorja 400 lóerőt és 500 Nm forgatónyomatékot ad. Ezzel szemben a Kia EV6 GT két villanymotorjának összteljesítménye 577 lóerő, a maximális forgatónyomatéka 740 Nm. Ezzel máris lefutottnak tekinthetnék a versenyt, de az Audi csupán 1570 kilogrammot nyom a mérlegen, tehát 600 kilóval könnyebb a villanyhajtású ellenfelénél. Ráadásul a katalógusadatokban sincs nagy eltérés. Az RS 3 a gyár ígérete szerint 3,8 másodperc alatt van százon, míg a Kiánál ugyanez az érték 3,5 másodperc. Vajon ki nyer? Nézd meg az alábbi videót, és kiderül!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?