Ki a legprofibb? 100 ezer eurós nagyvas jár a legjobb sofőrnek

Újra indul a Scania sofőrversenye

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Scania 2012-ben ismét elindítja a közúti biztonságot és a vezetési tudást középpontba állító rendezvénysorozatát, a Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető 2012 (YETD 2012) versenyt.


A Scania 2012-ben ismét elindítja a közúti biztonságot és a vezetési tudást középpontba állító rendezvénysorozatát, a Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető 2012 (YETD 2012) versenyt. A résztvevő országok között Magyarország is szerepel, így van rá esély, hogy egy magyar pilóta váljon Európa legjobbjává, és nyerje meg a 100 ezer euró értékű új, R-szériás nyerges vontatót.
[kepallojobb=416607]A szeptemberi fináléban győztes vezető jutalma egy 100 ezer euró értékű Scania[/kepallojobb] A versenysorozat 2003-as bemutatkozása óta jócskán túlnőtt Európán, világszintű esemény lett belőle. Ám az eltelt évek alatt a mögötte húzódó koncepció semmit sem változott, azaz kiemelni a járművezetők szakmai tudását, a járművezető-képzést, a közúti biztonságot és a gazdaságos vezetést, mint a közúti fuvarozás legfontosabb tényezőit. "A gépkocsivezető a legfontosabb tényező a gazdaságos, környezetkímélő és biztonságos fuvarozás megteremtésében" – mondta Leif Östling, a Scania elnök-vezérigazgatója. "A jól képzett, elhivatott sofőrök hatékony vezetésükkel csökkentik az üzemanyag-fogyasztást, a károsanyag-kibocsátást, valamint hozzájárulnak a közlekedésbiztonság javításához és vállalatuk nyereségtermelő-képességéhez."
A Scania, mint különböző szállítási és közlekedési megoldások világszintű szolgáltatója, többek között a versenysorozattal szeretné megmutatni elkötelezettségét és felelősségét egy olyan fenntartható, globális közlekedési rendszer létrehozására, amely mindenki számára előnyös. Ennek a célnak az elérésében megkerülhetetlen tényezőt jelentenek a magasan képzett járművezetők.
Hirdetés
A versenysorozatra a magyar járművezetők 2012. április 13-ig, a regisztrációs időszak zárásáig nevezhetnek a scania.hu/yetd oldalon, ahol egyből egy elméleti teszt kitöltésével adhatnak számot tudásukról. A teszt eredménye alapján a legjobbak továbbjutnak a regionális elődöntőkbe, majd az országos döntőbe. Az országos döntő legjobb teljesítményt nyújtó résztvevője fogja képviselni Magyarországot a szeptemberben megrendezésre kerülő európai döntőben, ahol a győztes jutalma egy 100 ezer euró értékű Scania nyerges vontató.
A nevezés feltételei
  1. 1977. január 1-jén vagy később született
  2. Magyar állampolgár
  3. C+E kategóriás vezetői engedély
  4. Saját sofőrkártya digitális tachográfhoz


"A kezdeményezéssel a Scania célja nem kevesebb, mint felhívni a döntéshozók, iparági szakértők és a közvélemény figyelmét az aktuális közlekedéspolitikai, környezetvédelmi kérdésekre, illetve ezekkel szoros összefüggésben a közlekedésbiztonságra, az üzemanyag-hatékony vezetésre, a sofőrökre és képzésük fontosságára" – mondta Sáránszky Róbert, a Scania Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. "A YETD mindamellett, hogy nagyon vonzó fődíjat kínál a nyertesnek, megpróbálja a gépjárművezetői szakmát vonzóvá tenni a fiatalok számára."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?