Ki bírja tovább: Schumacher vagy Loeb?

Schumacher marad, Loeb visszavonul?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mind a két rekordert láthatjuk jövőre versenyezni. Schumacher megerősítette, hogy marad, Loeb viszont elhintette, hogy a következő lesz az utolsó szezonja...


Schumacher az idén nem szerepel valami fényesen, ezért felröppent a hír, hogy esetleg az év végén újfent visszavonulna. Loeb sokkal jobban áll nála a rali világbajnokságon, hiszen akár a jövő héten, a Francia Ralin megszerezheti zsinórban hetedik világbajnoki címét. Ő nem a sikertelenséggel magyarázza, hogy fontolgatja a visszavonulást.
„Azt hiszem, hogy már elég sok kockázatot vállaltam, és nem akarok többet” – mondta Loeb, aki a francia Paris-Match lapnak adott interjújában hintette el, hogy esetleg 2011 lesz az utolsó éve. „Most már csak az élvezet motivál.”
Schumacher három év kihagyás után hasonló okok miatt tért vissza az idén. Őt is az élvezet motiválja. Bár az autóversenyzés sokkal élvezetesebb, amikor a világbajnoki címért lehet versenyezni és nem a pontszerzésért, Schumacher a Szingapúri Nagydíj előtt cáfolta a híreket, hogy az idén visszavonulna.
„Az a célunk, hogy megnyerjük a világbajnokságot, de ez egy folyamat, és nem vagyunk varázslók” – mondta a már hétszeres Formula–1-es világbajnok.
„Ha visszaemlékeznek, a Benettonnál négy évig tartott, mire mindent felépítettem és világbajnok lettem. A Ferrarinál öt évig. Remélem, hogy most sokkal hatékonyabbak és gyorsabbak leszünk. A csapat már a 2011-es autóra koncentrál, amivel szeretnénk a világbajnoki címért harcolni.”
Loeb jövőre 37 éves lesz, Schumacher pedig 42. Loeb előtt tehát még nyitva áll a lehetőség, hogy ne akassza végleg szögre a bukósisakját, és ahogyan korábban tette, pályaversenyeken is rajthoz álljon, akár a Peugeot Le Mans-i csapatában.
De végül is, ott ugyanúgy kockázatot kell vállalni. Az élvezet viszont megvan, tehát még bármi lehet a Loeb-ügyből is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?