Ki menti meg a csődbe került Nürburgringet? Bernie?

Csődben a Nürburgring, Ecclestone lehet a megmentő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eladósodott a Nürburgring, 13 millió euró kellene megmentéséhez, az EU nem volt hajlandó segíteni, az F1 ura esetleg igen.


Már hivatalos, csődközeli helyzetbe került az Európa egyik legnevezetesebb versenypályáját, a zöld poklot birtokló német Nürburgring GmbH. A cégnek több mint 400 millió eurós tartozása van, ennek kamataira kértek volna 13 millió eurós gyorssegélyt az EU-tól, de a bizottság a pálya körüli zűrzavaros állapotok miatt visszautasította igényüket. Emiatt a tartomány miniszterelnöke arra kérte a céget, hogy indíttassa meg a csődeljárást önmagával szemben. A Nordschleifét idén egy másik cég, a Nürburgring Automotive GmbH üzemelteti, amely idén őszig birtokolja a pályával kapcsolatos jogokat, melyek ezután visszaszállnak az eredeti, fizetésképtelenné vált tulajdonoscégre. Ők persze mossák kezeiket, s állítják, semmi közük a Ring tartozásaihoz.
Hirdetés
Mivel nem csak egyszerű autóútról, hanem a világ egyik leghíresebb útvonaláról, legendás versenyek helyszínéről, és számtalan autógyártó által tesztpályaként használt aszfaltcsíkról van szó, nem tartjuk valószínűnek, hogy veszni hagynák a létesítményt. Ha a helyzet végleg elsúlyosodik, akkor minden bizonnyal lesz majd jelentkező, aki hajlandó a legendás aszfaltcsík hóna alá nyúlni, és átvállalni a megrendült anyagi helyzet konszolidációját.

Időközben érkezett a hír, hogy az első megmentő Bernie Ecclestone lehet, aki ha nem is feltétlenül a pálya, de a jövő évi nürburgingi F1 futam érdekében igyekszik áthidalni a kialakult helyzetet: hajlandó lenne elengedni a 2013-as versenyrendezési díjat, cserébe csupán annyit kér, hogy a futam összes bevétele az ő zsebébe vándoroljon. Ennek érdekében a tartományi kormányzat és a pálya képviselőivel is le kell még ülnie tárgyalni, s ha ők elfogadják az ajánlatot, jövőre még biztosan láthatunk F1 futamot a Ringen. Aztán majd kiderül, mi lesz a pályával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?