Ki nyeri a szokatlan gyorsulási versenyt? A Rolls vagy a Lambo?

Nem aprópénzzel gurigáznak a Hennessey-nél!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Régen, ha megkérdezted, hány lóerős egy Rolls-Royce, körülbelül azt a választ kaptad, hogy több, mint elég. Ugye, őrjítő, ha nem mondanak pontos adatot? Mit lehet hát tenni, össze kell ereszteni valami tényleg erőssel negyed mérföldön, hogy lássuk.

Jó, persze a Hennessey tuningmesterei tudják a pontos adatot, de azért mégis megjátszották azt a szokatlan gyorsulási versenyt, amelyben egy Lamborghini Urus és egy Roll-Royce Wraith feszül egymásnak. Nem teljesen korrekt az összecsapás, hiszen az Urus nem széria. A Hennessey műhelyéből gurult elő. Négyliteres, duplaturbós, V8-as motorja 750 lóerős, ami jóval több, mint a széria 641 lóereje. Papíron a gyorsulása is 2,65 másodperc százra, az eredeti 3,5 másodperc helyett. A Wraith viszont széria, 6,6 literes, duplaturbós V12-es motor hajtja 624 lóerővel és 850 Nm forgatónyomatékkal. Viszont 230 kilogrammal nehezebb az Urusnál. Vajon tud meglepetést okozni? Az alábbi videóból kiderül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?