Kicsi a BMW, ellenben drága

Drága lesz a BMW i3 elektromos autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem a méretével áll majd arányban a BMW i3 elektromos autójának ára. Egy befolyásos autós magazin információi szerint már az alapverzió is 25 ezer eurót fog kóstálni.

25 ezer euró, azaz mintegy 6,7 millió forint lehet a BMW i3 elektromos autó alapára a Car and Driver magazin értesülései szerint. Mint arról korábban beszámoltunk, a bajor gyártó i néven futó új sorozatot hozott létre a márkán belül, és ennek keretében készül majd az előremutató műszaki megoldásokat felvonultató i3, valamint a sportos luxusmodell, az i8. Az előbbivel kapcsolatos információ, hogy a tisztán elektromos meghajtással üzemelő kocsi motorjának a teljesítménye 110 kW, a legnagyobb sebesség 160 km/óra, és egy feltöltéssel mintegy 160 kilométert lehet vele megtenni. A magas árban vélhetően szerepet játszik a különleges, szénszálas műanyagból készült drága vázszerkezet, amelyet az önsúly alacsony szinten tartása miatt vetettek be a mérnökök. A vezeték nélküli töltőhálózat kiépítésével a Siemens foglalkozik, a legutolsó hírek szerint júniusban, Berlinben elkezdődik a kiépítés, hiszen egyelőre csak úgy lehet hatékony egy városi elektromos jármű, ha az akkumulátorok töltése a lehető legjobban megoldott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?