Kicsi, olasz és gyors, itt az új Dodge Hornet

A Jeep és az Alfa Romeo után a Dodge is lehúz egy bőrt a cégcsoport kompakt crossoveréről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Keveset kér, de sokat ad az új Dodge, a crossoverhez már alapáron jár a “big block”, feljebb lépve kisebb, de takarékosabb erőforrást kap a Hornet.

Újabb testvérrel gyarapodik a Fiat 500X, a Jeep Renegade és az Alfa Romeo Tonale família, ezentúl Dodge emblémával is megvehető ugyanaz a technika. Az 500X bájosan csajos, a Renegade jópofán szögletes, a Tonale szívdöglesztően gyönyörű, az új Hornet pedig inkább sportos, így mindenki megtalálja a hozzá passzoló külsőt, ha már a technika terén egyre kevesebb a mozgástér. A Hornet orrán lévő temérdek rács sokat sejtet, de ezek egy része csak dísz, az Alfa rokonság főleg a C-oszlopnál látszik, a hátsó megint csak a Dodge-ra jellemző, a nagy kerékjáratban tanyázó nem túl nagy kerekek azért éreztetik, hogy itt nem 30-40 milliós összeg szerepel az árcédulán.
Hirdetés
A Hornet alapáron nem kényeztet semmilyen hibriséggel, ebben az esetben egy kétliteres turbós négyhengerest rejt a géptető. A 269 lóerős blokk meglehetősen könnyedén mozgatja az autót, a 6,5 másodperces 0-100 azért nem erre a kategóriára jellemző, főleg nem alapáron. Feljebb lépve már megjelenik az elektromos segítség, az 1,3 literes turbómotor az első kerekeket hajtja, a hátsókat villanymotor mozgatja. Az összteljesítmény 290 lóerő, a gyorsulás 6,1 szekundum, feltéve, hogy van elég áram a cellákban. Az elektromos hatótáv átlagos, 47 kilométer az ígéret ideális körülmények között. A Hornetből további plusz 25 lóerő előcsalogatható, de csak 15 másodperc erejéig, ezt a padlóra nyomott gázpedállal kérhetjük az autótól.
Hirdetés
A Hornet az olcsóbb autók között keresi konkurenseit, a hajszál híján 30 ezer dolláros ár jelenleg 12 millió forintnak felel meg, de ez inkább az erős dollár-gyenge forint kombinációja, néhány hónapja az átszámolt ár alig több mint 10 millióra rúgott volna. Ezért az összegért a tengerentúlon sportos megjelenést messziről kerülő Toyota RAV4, a konzervatívabb Camry vagy a testes Kia Sorento is hazavihető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?