Kicsit semmilyen az új BMW Art Car

Itt az új BMW Art Car, Baldessari munkája nem olyan ütős, mint az eddigi autók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megmutatták a BMW Art Car sorozatának legújabb darabját. Az M6 GTLM versenyautót John Baldassari pingálta ki, de ennél azért ütősebbet vártunk volna.


A BMW Art Car sorozatának újabb és újabb darabjai mindig feltűnőek, fantasztikusan látványosak voltak. Rengeteg színnel és mintával borították őket a művészek, vagy csak egyszerűen összepacsmagolták őket, mint ahogy Andy Warhol tette az M1-essl. Egytől egyig letaglózó és emlékezetes darabok, persze volt néhány egyszerűbb is, mint César Manrique 1990-es 730i-je, de még a legutolsó, 2010-es Art Car BMW is egészen emlékezetes marad. Most itt a legújabb, melynek alapja egy M6 GTLM versenyautó.
Hirdetés
A művész John Baldessari, minimalista munkáiról híres. Eltérő élénk színeket és formákat használ, ezt a 19. BMW Art Carra is átvitte. Nem is túlozta el a dolgokat, egy piros és egy zöld pötty került a BMW első lökhárítójára, egy nagyobb piros pedig a tetejére. A szárnyat világoskékre, végeit pedig sárgára festette. A kocsi baloldalán egy egyszerű és kifejező szó olvasható: FAST, vagyis gyors, a túloldalán pedig a pőre versenyautó képe feszít. Sokan biztos látják majd benne ugyanazt a művészetet, mint amit az eddigi Art Carokon mutattak meg alkotóik, mi egy kicsit másra számítottunk. Persze a sorozat mindegyik darabja tökéletesen egyedi, ahogy Baldessari munkája is. Először élesben a Rolex 24 versenyen láthatjuk majd január 28-29-én.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?