Kiderült a Volkswagen V6 TDI sorsa az Amarok új teaserével

A 2023-ban érkező Amarok méretei mellett a motorválasztékáról is napvilágot látott néhány új infó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford platformján kap utódot a tavaly kifutott Volkswagen Amarok, egy nagyobb és sokkal modernebb pickupra számíthatunk a friss kép és a hozzá kapott adatok alapján.

Már majd' két éve lebegteti a Volkswagen az új Amarok hírét, ráadásul a 2010 óta frissítgetett előd elköszönésén is túl vagyunk. A leleplezés ideje ennek ellenére még mindig nem nyilvános, ám sorra jönnek az új, egyre többet mutató teaser képek az újdonságról. A nemrég közzétett digitális skiccen a pickup hátulját csodálhatjuk meg, téli kerekekkel, jelentős hasmagassággal és robusztus körbeműanyagozással ábrázolták a dizájnerek és a marketingesek.
Hirdetés
Ami viszont a látványnál fontosabb: kiderültek igen lényeges adatok is a modellről. A Ford alapokra épülő Amarok hosszában 10 centivel nő 5,35 méteresre, széltében pedig 4 centit hízik az elődjéhez képest, hogy elérje a 2 métert. Az Amarok orrában a jelenlegi kínálathoz hasonlóan dízelmotorok kerregnek majd, bár egyes piacokon igény esetén megjelenhet egy, a Fordtól származó benzines erőforrással is. Örömhír lehet a típus rajongóinak, hogy az Audi eredetű V6 TDI is visszatér az új modellben, de hogy milyen teljesítménnyel, azt még nem árulták el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?