Kiderültek a részletek a Nissan új sportkocsijáról

A Nissan újdonsága 400Z néven érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem áll jól a Nissan, ha a sportautóinak korát nézzük, a bő egy évtizede bemutatott 370Z utódja jövőre debütál.

A Nissan kínálatában évtizedek óta helye van a sportkocsiknak, az ötven éves múltra visszatekintő Z sorozat mellett a bő hatvan éve megjelent Skyline modellek is csak öregbítették a japán márka hírnevét. A kétezres években is tovább folytatódtak a hagyományok, a 350Z és a 370Z modellek vitték tovább a gyengébbik sportos vonalat, az izmosabb GT-R pedig a Skyline utódjának tekinthető. Azóta viszont sokat változtak a trendek, a pálya most nem a sportkocsik felé lejt, így ezek fejlesztése sem volt prioritás, azonban a Nissan ennek ellenére elkészíti a 370Z utódját.
Hirdetés
A japánok legújabb sportautója a 400Z nevet kapja, a megjelenése pedig jövőre várható. A Nissan kupéja továbbra is kitart a V6-os motor mellett, de már feltöltéssel. Új erőforrást nem fejlesztenek a 400Z kedvéért, hanem az Infinit Q60 háromliteres duplaturbós V6-osa költözik a 400Z-be várhatóan 400 lóerő körüli teljesítménnyel, bár az még nem tisztázott, hogy ez a Nismo változat vagy a sima 400Z teljesítmény lesz-e. Váltóból hétsebességes duplakuplungos és hatos kézi lesz a kínálatban, de az Infiniti összkerékhajtását nem kapja meg a kétajtós Nissan.
Hirdetés
A kupé külsejét még titkolják a japánok, azonban új Nissan embléma és Z logó is megjelenik a sportkocsin. Az árról egyelőre találgatások vannak, amerikai autós lapok szerint az indulóár 40 ezer dollár (közel 13 millió forint) lehet. A modellt végleges formájában jövő év elején láthatjuk, a debütálás pedig az év végén valószínű, hacsak a Nissannál zajló költségcsökkentés és a koronavírus miatti gazdasági lassulás nem húzza keresztbe a terveket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?