Kijavították a 8. generációs VW Golf szoftverhibáját

Egy kis szünet után folytatódhat a 8. generációs Golf forgalmazása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elektronikus vészhelyzeti segélykérővel akadtak problémák az új Golfban. Állítólag sikerült kijavítani a hibát.

Nagy vihart kavart a Volkswagen Golf szoftverhibája a múlt hónapban, Ugyanis nem csak a már megrendelt autók kiszállítása állt miatta, de még a vállalaton belüli pozícióharcra is hatással lehet. A hibát a vészhelyzeti segélyhívó rendszerben találták, de mire fény derült a problémára, már több mint 30 ezer Golfot legyártottak így, főleg az európai piacra.
Hirdetés
Mostanra az összes érintett autó megkapta a szoftverfrissítését a VW szóvivője szerint, aki a Handelsblatt újságnak nyilatkozva elárulta még azt is, hogy újra megindultak a kiszállítások. Az újabb baki viszont már csak azért sem jött jól a Volkswagennek, mert korábban a tisztán elektromos hajtású ID.3 kapcsán számoltak be arról, hogy a tesztidőszak alatt naponta 300 hibát találtak a mérnökök. Állítólag a feszített tempójú fejlesztés miatt produkált ennyi hibát az ID.3, ebből kifolyólag pedig többen is Herbert Diess fejét követelték a vállalaton belül. Jó kérdés, hogy mennyire kavar be a Golf népszerűségének a már orvosolt szoftverhiba. Tavaly még Európa legkelendőbb autói közé tartozott, összesen 410 779 darabot adtak el belőle, igaz az azt megelőző évhez képest ez 8 százalékos visszaesést jelentett.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?