Kijelzővel frissült a Peugeot 308

Digitalizálták a Peugeot 308 műszerfalát is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Van még potenciál a Peugeot Év Autója díjnyertes kompaktjában. Frissítették az i-Cockpit műszerfalat és új színeket is hoz 2020-ben.

Versenyképesnek maradni nem éppen egyszerű az autóiparban, a Peugeot a 308-assal pedig Év Autója díjat zsebelt be a megjelenésekor, 2014-ben, és a leváltását egyelőre nem híresztelték meg. A frissen tartás érdekében most részlegesen újra feldobják pár érdekességgel, főként a digitalizáció és a biztonság terén. Az új 208-ban és 2008-ban bemutatkozott i-Cockpit műszerfal új generációjának darabjait ültették át a kompaktba. Mostantól a 308-as műszerfala is lehet digitális, ez egy 10 colos kijelzőt jelent a kormány mögött. Új a multimédia kijelzője, és miközben a legtöbb gyártó a tükröződésmentes kijelzőkre törekszik, addig a 308-asé ultramagas fényű üveglapot kapott.
Hirdetés
Vezetéstámogatók terén is frissült a 308, adaptív tempomatja automata váltó esetén stop&go funkcióval is szolgál. 180 fokos tolatókammera, vészfékező rendszer, valamint ütközésre figyelmeztető, aktív sávtartó, táblafelismerő és aktív holttérfigyelő is szerepelhet a fedélzetén automata fényszórókapcsolással együtt. A legtöbb ponton változatlan maradt a 308, de a frissesség kedvéért új fényezés is érkezett, a háromrétegű Vertigo kék, valamint új felnik is választhatóak, melyek között szintén szerepel magasfényű darab. Érkezett egy Black Pack nevű csomag, melyben az apróbb kiegészítők kapnak fekete fényezést. Motorkínálata egészen leszűkült, 1,2 literes turbós benzinese mellett 1,5 literes turbódízel érhető el, akár 8 fokozatú automata váltóval, alacsony fogyasztás mellett is remek vezethetőséggel.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?