Kínában kel új életre a klasszikus Volkswagen Bogár?

Az eredetire erősen hasonlító külsővel, de elektromos hajtással készülhet a Bogárnak látszó tárgy

A kínai ORA cég nevéhez köthető az újragondolt Bogár, az ázsiai gyártó előszeretettel használja saját autóihoz más márkák formaterveit.

Kínában gyakori jelenség, hogy egy-egy gyártó számos márkanéven kínálja modelljeit, általában valamilyen tematika szerint osztva szét a típusokat. Ezek közé sorolható az ORA is, ami a Great Wall elektromos autóknak fenntartott márkaneve. Utóbbi zászlaja alatt nemegyszer bukkantak fel olyan járművek, amelyek tervezésénél enyhén szólva más gyártók termékeiből inspirálódtak.
Hirdetés
Az új modellt hivatalosan még nem mutatták be, csak néhány fotó került fel róla az internetre. A hasonlóság egyértelmű még annak ellenére is, hogy az ORA négy oldalajtóval képzeli el az új modellt, ezt leszámítva majdhogynem egy hatvanas évekbeli Volkswagen prospektust is nézhetnénk. A gömbölyű karosszérián még a lámpák is a német modellére hajaznak, bár az egész forma kicsit furcsa a nyújtott tengelytáv miatt, és az ázsiai ízlést jól tükröző rengeteg króm is idegenül hat a Bogáron.

A külsőhöz próbálták igazítani a belsőt is, jól megfér egymás mellett a kürtkarimás kormány az érintőképernyővel.

A retró irányzat jegyében építhették be a turbinaszerű légbeömlőket, bár az ilyesmit mellőzte az eredeti Bogár, emellett krómozásból a beltérben sincs hiány. A kínaiak nem próbálkoztak meg a boxermotor tervezésével, helyette elektromos hajtást építenek az új modellbe. A hivatalos bemutatóját április 19-én tartják a helyi piacra készülő autónak, reménykedve abban, hogy a Volkswagen keze nem tud átnyúlni a Nagy Falon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?