Kínában készül a legújabb Saleen sportkocsi

Német fejlesztést dolgozott tovább a Saleen, Mustang motorral

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Saleen új piacon nyitott gyártósort egy egészen különös autónak. A Saleen S1 alapvetően német fejlesztés, de az amerikaiak tovább dolgozták, Mustang motorral készül.


Ismét hallani a Saleenról, a szövegkörnyezet viszont igencsak különös. Az alapvetően tuningműhelyként működő vállalat az S7 gyártásának befejezése után 11 évvel ismét saját autó gyártásába kezd. A Saleen S1 viszont nem teljesen saját fejlesztés, sőt. A németektől vették meg az Artega sportkocsi terveit, amihez rajzoltak egy valamivel másabb formatervet, de a tetővonal, az ablakok és a karakter maradt.
Hirdetés
Az Artegát anno Volkswagen motor köré tervezték, még a VR6-os erőforrás került volna az ülések mögé. A középmotoros sportkocsiba viszont az amerikaiak új erőforrást pakolnak, méghozzá ugyanazt a 2,3 literes EcoBoost benzinest, amivel a Mustangban és a Focus RS-ben is találkozhatunk. Az új Saleen sportkocsit Kínában mutatták be, mivel itt is fog készülni a Jiangsu Secco céggel közösen felépített gyártósoron. Innen szállítják majd Európába és Amerikába is, teljesítményéről egyelőre nem sokat tudni, de annyi biztos, hogy 300 lóerő felett teljesít a turbós négyhengeres, és vélhetően csak hátsókerékhajtású a Saleen S1.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?