Kínai villanyautók Európa útjain: már szállítják a BYD SUV-jait

Megérkeztek az első elektromos BYD Tang SUV-k a norvég vásárlókhoz

Norvégiában száll európai földre a kínai BYD: a hatalmas, hétszemélyes Tang vevőkörre is talált, további 1500 példány érkezik még idén. Vajon lenne piaca a kínai villanymonstrumoknak más európai országokban is?

Húsvétkor számoltunk be róla, hogy a BYD elkezdi a Tang SUV-jának elektromos változatát Norvégiában árulni. Ez a sztori mostanra már ott tart, hogy az első norvég ügyfelek már át is vették az autójukat. Nem csak a további 1500 idén kiszállítandó SUV miatt nevezhető mindez egy hosszú út legelső lépésének, hanem azért is, mert

a kínai cég szeretné más európai országokra is kiterjeszteni a forgalmazást.

Az ünnepélyes átadáson elhangzott egy célkitűzés is: "Ezeknek az autóknak a kiszállítása még csak a kezdete a BYD európai álmának!" A kínaiak úgy vélik, nagyon jó időpontban léptek be az Európai piacra, hála az egyre szigorodó környezetvédelmi normák miatt növekvő villanyautó igénynek. Az elektromos Tang egyébként körülbelül 20 millió forintnak megfelelő összegért vihető haza, és a kezdeti sikerekre tekintettel egy másik modell, a Han szedán is csatlakozik hozzá a Norvég kínálatba. Pere Brugal, a BYD Europe személyautós részlegének igazgatója elmondta: "Az európai célunk minden téren felülmúlni a vásárlóink elvárásait, hogy a több piacra és szegmensre történő terjeszkedés mellett bebizonyítsuk: a BYD egy felhasználóorientált márka, ami tényleg igyekszik kapcsolatot teremteni a vásárlókkal."
Hirdetés
Sajnos hazai bevezetésről még nincs szó, pedig még akár piaca is lehetne ennyiért a hatalmas hétülésesnek, hiszen (kevéssé valószínű, de ideális esetben) egyszerre kaphatná meg az elektromos autókra és a nagycsaládosokra vonatkozó támogatásokat is. Norvégia meghódítása után ugyanis először a "kulcsfontosságú európai országok" jönnek a BYD tervei szerint, és csak utána a többi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.08.17. at 11:48
    Permalink

    Ki vesz HÚSZ MILLIÓ ft-ért KÍNAI autót??? Ennyiért még a nevesebb európai modelleket sem lehet eladni….De más földrészről származó nevesebbet sem……………..

Vélemény, hozzászólás?