Kínának jár a szedán Peugeot 308

Az alsó-középkategóriában erősít keleten a Peugeot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Pekingi Autószalonon debütált a 2016-os Peugeot 308 Sedan. Európai vonásai ellenére csak a kínai piacon lesz jelen.


A PSA csoport "China: Blue Upper" 5 éves fejlesztési programjának részeként tovább terjeszkednek a franciák a távol-keleti piacon. Az új generációs 308 Sedannal az alsó-középkategóriában szeretnének erősíteni. Az európai szemeknek egyedi modellt a kínai piacvezető Dongfenggel közösen fejlesztették. Merőben más elődjénél, hisz ez is az EMP2 platformot kapja, mint sok más PSA modell. Ez egyben azt is jelenti, hogy sok közös lesz benne európai testvéreivel.
Hirdetés
A Peugeot fukar volt információk terén, a platform alapján azonban sejteni lehet részleteket. Valószínűek az 1,2 és 1,6 literes turbós benzines motorok, manuális és automata váltókkal párosítva szerepelnek majd a kínálatban. A keleti vásárlóknak nagyon fontos a hátsó lábtér, így esélyes a hosszabb tengelytáv, mindamellett, hogy biztos a súlycsökkentés is az elődhöz képest. Eladásait az év második felében kezdheti, és elég valószínű, hogy hozzánk nem fog érkezni belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?