Kínos meneten van túl az önvezető Mustang

Nem sikerült túl szépre a Siemens Mustangjának bemutatója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tekintélyes közönség előtt mutatta be fejlesztését a Siemens, Goodwoodban ment pár kört az önvezető Mustangjuk. A bemutató kínosra sikerült.


Sorra érkeznek a pályára Goodwoodban azok az autók, amiket jó előre megígértek és az új modellek, meg persze a régi versenyautók mellett van néhány igencsak érdekes részvevő, mint például a Siemens önvezető Mustangja. Azzal akarták kicsit közelebb hozni az emberekhez a jövő technológiáját, hogy egy szeretett formába csomagolták, ám a rendszer nem tűnik túl kiforrottnak és biztonságosnak az első két kör után.
Hirdetés

Tudtuk, hogy nem lesz gyors menet, itt a lényeg az lett volna, hogy végigmegy a pályán beavatkozás nélkül, ehelyett egyszer hirtelen belekormányozta a pálya szélén álló bálákba, másodszor csak finoman indult el feléjük. A bizonytalan mozgás és az út két széle közötti kóválygás annak köszönhető, hogy puszta GPS adatok vezérlik a rendszert, nincsenek szenzorok, vagyis az autó nem "lát". Utasok és egy sofőr is ült a Mustangban, a kormány mögött ülőnek folyton bele kellett nyúlnia, hogy visszakormányozza, a pálya fölső szűk szakaszán pedig inkább ő vezette végig a Mustangot, nem lett volna túl biztonságos az autót hagyni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.07.15. at 15:12
    Permalink

    A Siemensnél bizonyára úgy gondolják, hogy ha képesek vonatbefolyásoló rendszert építeni, akkor azt miért ne lehetne rögtön autóban is felhasználni…? Elvégre jármű mindkettő 🙂

Vélemény, hozzászólás?