Kiokosították a Mercedes kisebbik SUV-ját

Teljeskörű frissítést kapott a Mercedes-Benz GLC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alaposan változott a külső megjelenés és tisztességesen felzárkóztatták a szegmensben elvárt szoftverekkel. A Mercedes-Benz GLC friss arccal és új vezetéstámogató arzenállal kezdi a tavaszt.


Nagyobb testvérének fazonjához igazították a Mercedes-Benz kisebb SUV-ját, a GLC-t. Teljesen újak a fényszórók, bennük jellegzetes ledes nappali menetfényeket láthatunk, valamint a hűtőmaszk formája is változott, utóbbiban pedig két vastag pálcás lett a díszítés, melynek közepén jókora márkaembléma figyel a radart és több érzékelőt maga mögé rejtve. Aktív sávtartóval, holttér-figyelővel, sávváltás asszisztenssel bővült a vezetéstámogató rendszerek flottája. Emellett alapáron tartozik hozzá mostantól az A-osztályban debütált mesterséges intelligenciával szolgáló MBUX rendszer, feláras a 12,3 colos digitális műszeregység.
Hirdetés

Frissült a kétliteres benzinmotor is, a 197 és 258 lóerővel elérhető egység egy 14 lóerős villanymotorral egészült ki, mellyel sikeresen csökkentették a fogyasztást és növelték a hatékonyságot. Kétliteres dízelmotorral is elérhető lesz, három teljesítményszinten, 163, 194 és 245 lóerővel, valamint 360, 400 és 500 Nm nyomatékkal. Később érkeznek hat, de még nyolchengeres motorok is, utóbbi az AMG modellhez, szintén kicsit később debütál az aktív futóműállítás is, mellyel minden helyzetben képes kényelmes, de határozottan feszes tartású is lenni a GLC.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?