Kipróbáltuk az Audi virtuális, interaktív gyárlátogatását

Az AudiStream körbevezet minket az A3, A4 és A5 ingolstadti gyártósorai körül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi jóvoltából bárki ingyen, az otthoni fotel kényelméből nézhet szét a márka központi gyárában egy személyes idegenvezetővel, akitől még kérdezni is lehet.

Ahogy múlik az otthon, karanténban töltött idő, úgy lesz egyre nehezebb elfoglalni magunkat - az autórajongóknak a vezetés nélkül töltött idő pedig még lassabban telik. Szerencsénkre számos autógyártó igyekszik enyhíteni a helyzetünkön, többen is megnyitották a virtuális kapukat üzemeik előtt, ám az Audi az első, akik egy élő, személyes gyárlátogatást kínálnak az interneten keresztül. Az AudiStream a világ legnagyobb Audi gyárában, az ingolstadtiban vezet körbe minket, ahol évente majdnem félmillió Audi gördül le a gyártósorokról. 45 ezer alkalmazott dolgozik ezen a helyen, ahol már több mint 70 éve készülnek a négykarikás modellek, 2012 óta pedig csak zöld forrásból származó áramot használnak - sőt, 2025-re már szénsemlegessé szeretnék tenni több gyárukat is. Az élmény a www.audi.stream weboldalon kezdődik, itt kaphatunk leírást és ízelítő videókat a gyárlátogatásról. Az e-mail címünkkel regisztrálhatunk, majd kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő időpontot a virtuális túrára. A körbevezetés angol vagy német nyelven történik, illetve azt is eldönthetjük, hogy kamerán keresztül szeretnénk feltenni kérdéseinket a túravezető számára, vagy üzenetküldés formájában - mindkét esetben élőben, a videóban kapunk rájuk választ. Mi az utóbbi opciót választottuk, csakúgy, mint a nézők többsége, ugyanis ezek a típusú túrák teltek be a leghamarabb. Reggeltől késő délutánig lehet időpontot foglalni, és a regisztrációkor további témákat is választhatunk, melyekről később szívesen látnánk beszámolót - ebből arra következtethetünk, hogy folyamatosan újabb és újabb túrák lesznek elérhetők, így azoknak is érdekes marad, akik már részt vettek egyen.
Hirdetés
A leírás alapján az A3 és A4 modellek összeszerelését vártuk a túra során, végül azonban valamiért mégis A5-ösöket követhettünk a gyártósorok mellett. Egy kedves hölgy vezetett minket végig, bár hozzá kell tenni, hogy egy stúdióból jelentkezett be, nem pedig a termelés állomásairól. Előre rögzített videóbejátszásokon keresztül ugyan, de hozzáértően bemutatta az A5-ösök összeszerelésének néhány lépését, többek között a karosszériaüzemet, a fényezőüzemet és a minőségellenőrzést. Bár arra a túrára regisztráltunk, ahol szöveges formában lehet feltenni a kérdéseket, hallottunk egy másik nézőt bejelentkezni és szóban kérdezni. Ettől függetlenül természetesen elérhető volt a live chat funkció is, a videó melletti ablakban volt lehetőség kérdéseket feltenni, a túravezető hölgy pedig készségesen válaszolt is rájuk. Mindössze 20 perc volt a túra, de érdekes részleteket hallhattunk-láthattunk ezalatt, például a selejtes karosszéria-elemek újrahasznosításáról, vagy a gyártás során alkalmazott vízzel való spórolásról. Az élő, interaktív aspektus pedig egy egyedi, személyes élménnyé tette az egészet, minden autórajongónak csak ajánlani tudjuk!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?