Kisautók terén erősít a Hyundai, jön az ix20 busz és a friss i10

Hyundai ix20 és i10 frissítés Párizsban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Senki nem mondaná meg első ránézésére, hogy a Hyundai ix20 a Kia Venga meglehetősen közeli rokona, úgy átrajzolták az elejét-végét.

Az A oszloptól előre és a csomagtérajtó. Meglepő, de csak ezeken a pontokon tér el a Kovács Miklós által megrajzolt Kia Vengától a Hyundai ix20-as kisautó-buszlimuzin karosszériája. Úgy sikerült a nagytestvér aktuális márkaarculatához igazítani a megjelenést, hogy egy pillanatig se lesz szembetűnő a párhuzam. Feltéve, hogy nem kukkantunk be az utastérbe, ahol tényleg csak a megvilágítás színe és a márkajelzés jelenti a különbséget. Nehéz dolga lesz a Hyundainak, hiszen hiába készül a Vengával egy gyártósoron, Csehországban az ix20-as, arra csak öt, és nem hét év garanciát vállalnak. Vagy épp könnyű dolga lesz a vásárlónak, aki bízhat a minőségben, és a rövidebb garancia-idő miatt esetleg többet tud alkudni.
Műszakilag nincs semmi újdonság, 1,4 és 1,6 literes, benzin- illetve dízelmotorral lehet megvásárolni a Hyundai ix20-as kis buszlimuzint, amely annyiban tud majd többet a Kia testvérénél, hogy nála alapfelszerelésként adják a motorleállító rendszert. A névben szereplő x betűre az a hivatalos magyarázat, hogy az a résmodelleket, nem pedig az összkerékhajtást jelöli, ezért lehet a csak elsőkerékhajtású buszlimuzin neve ix20.
Az i10 modellfrissítés kapcsán nincs semmi fejtörő. Kicserélték az autó orrát, így az már illeszkedik az épp aktuális formavilágba. Nyugdíjazták a négyhengeres, 1,1 literes motort, a helyét egy teljesen új fejlesztésű, 68 lóerős egyliteres háromhengeres veszi át. Az 1,2 literes, 86 lóerős benzines változatlanul folytatja, a dízelt azonban nyugdíjazzák, nagyon megdrágítja ugyanis az Euro 5-re való átállás. Januárban indul a megújult Hyundai i10 forgalmazása, az ix20 már hamarabb megvásárolható lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?