Kisimult a Ferrari orra

Bemutatkozott az F138, a Ferrari 2013-as F1-versenyautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Maranellóban bemutatkozott a Ferrari új F1-es versenyautója, amelynek plasztikázott az orra, s amellyel Alonso végre világbajnok szeretne lenni.

A Lotus és a McLaren után harmadikként a Ferrari is bemutatta 2013-as F1-versenyautóját, s láss csodát, a maranellóiak célja sem más, mint letaszítani a Red Bullt a világbajnoki trónról. A tavalyi géptől - avatott szemeknek - határozottan eltérő, már nem lépcsős, hanem szép, sima orrú F138-cal szemben az az elvárás, hogy rögtön a szezon elejétől ütőképes legyen.
Hirdetés
Az F138-as név megfejtése nem bonyolult: az első két szám az évre, a harmadik a hengerszámra utal - a motorok idén még ugye 2,4 literes szívó V8-asok, hogy jövőre aztán 1,6 literes V6-osokkal térjen vissza a turbókorszak. A plasztikázott frontrész mellett a továbbfejlesztett Coanda-kipufogó miatt "felhasított" aljú oldaldoboz és a pilóta feje fölötti légbeömlő az újdonság - amúgy a Ferrari 59. együléses GP-szivarját a Toyota kölni szélcsatornájában tervezték, mivel a maranellóit bezárták, s felújítják.
Az F2012-es vonórudas felfüggesztését megtartó, az ausztráliai évadnyitóig még számos kisebb-nagyobb módosításra váró F138 azonnal versenyképes kell legyen. "A legfontosabb, hogy az elmúlt évekkel szemben már a legelején tökéletes autót adhassunk a pilótáinknak. Gazdagítanunk kell a történelmünket, növelni a győzelmeink számát" - mondta Stefano Domenicali csapatfőnök. "Szerintem kicsi a valószínűsége annak, hogy megint 7 különböző versenyző nyerjen az első 7 futamon. Két-három istálló aratja majd a győzelmeket, s remélem, mi is köztük leszünk" - tette hozzá Fernando Alonso.

Az első ferraris vb-címére ácsingózó spanyol klasszis nem lesz ott Jerezben, a február 5-én kezdődő teszten a korábban szintén bajnoki elsőségről beszélő Felipe Massa és a tesztelőnek szerződtetett spanyol Pedro de la Rosa fogja vezetni a ferraristák legújabb reménységét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?