Kistestvére is lehetne a Renault Alpine sportkocsinak

Az Alpine-t kisebb Renault sportkocsik követhetik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most már tényleg majdnem kész a Renault Alpine. A cég dizájnfőnöke szerint végeztek a külső megrajzolásával, és már új modellt terveznek.


Amit eddig tudunk a Renault Alpine szellemi utódjáról, hogy az Alpine nem típus, hanem márkanév lesz, tehát nem Renault-ként fog megjelenni. Csúszott a bemutató tervezett időpontja, mert a Renault-Caterham vegyesvállalatban nem ment minden a terv szerint. Összerúgták a port akkor, amikor kiderült, hogy a szinte kész autó nem is tetszik a potenciális vevőknek. A teljes újratervezést a franciák már egyedül csinálták, az angol felet meg útnak eresztették.
Hirdetés


A kissé hányattatottan haladó fejlesztés után most talán végre egyenesben van a projekt. A jó hírek megint a cég fődizájnerétől származnak, Laurens van den Acker a brit Autocarnak azt mondta, hogy a Renault-Nissan cégcsoport első embere, Carlos Ghosn is elégedett a végleges dizájntervekkel. Sőt, van remény a sportos csúcsmodellnek szánt Alpine utódnál gyengébb és olcsóbb modellek kifejlesztésére is. Ha ez a vonal kapna teret, akkor a széria Renault-k sportosítása helyett az Alpine almárkával célozhatnák be a vevőket. Az előzetesek szerint nem a puszta erejével, hanem a vezethetőséggel, a vezetési élménnyel akarnak nagyot dobni a kocsi tervezői - ennyi megmaradt a Caterham szemléletből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 03:25
    Permalink

    “Az előzetesek szerint nem a puszta erejével, hanem a vezethetőséggel, a vezetési élménnyel akarnak nagyot dobni a kocsi tervezői − ennyi megmaradt a Caterham szemléletből.” Ez eddig is így volt az RS-modelleknél, nem a motorerő volt a fő szempont.

Vélemény, hozzászólás?