Kiszivárgott képeken a vadonatúj Range Rover Sport

Idő előtt látható az új Range Rover Sport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan március 26-án, a New York-i Autószalon előestéjén vezetik végig Manhattanen az autót, de már most tudni, mit látunk majd.


A március végi New York-i Autószalonra, pontosabban annak előestéjére időzítették az új Range Rover premierjét, de ahogy mostanában annyiszor, most is közbeszólt az internet szemfüles népe. A tervek szerint március 26-án dinamikus formában mutatták volna be először az autót, miközben végigvezetik Manhattanen, de nyilvánosságra került pár nem hivatalos fotó, amikről már most minden látszik.
Hirdetés

A Sport kiadás alapformája nem meglepő módon hasonlít a mezei Range Roverre, de másmilyen rajta az oldalsó szellőzőnyílás, és a Range Rover Evoque-ról is átszivárgott pár részlet, az első lámpák, valamint a kidomborodó farrész képében. Az új Sport ugyanarra a teljesen alumíniumból épített, ragasztott és szegecselt PLA (Premium Lightweight Architecture) elnevezésű padlólemezre épül, mint a 4. generációs Range Rover, és vele egyazon gyártósoron is szerelik össze a cég solihulli gyárában.

A PLA alapnak köszönhetően várhatóan jó 300 kg-mal lehet könnyebb a Land Rover Discovery alapjait használó elődjénél, ami azt jelenti, hogy a V6-os dízellel hajtott Range Rover Sport alapmodell saját tömege 2160 kg körülre várható. Rövidebb hátsó túlnyúlásával, meredekebben lejtő tetőívével és erőteljesebb megjelenésű orr- és farrészével jobban különbözik majd a Range Rovertől, mint korábban. Hogy még kívánatosabb legyen, kapható lesz hétüléses kivitelben is, motorválasztéka pedig idővel 2 literes dízellel és hibrid hajtáslánccal is bővülhet majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?