Kiütötte kínai ellenfelét a Ford

Megálljt parancsolt az F-150 kínai másolásának a Ford

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford megfelelő szabadalmak kínai kiváltásával tudta megakadályozni, hogy a JAC piacra dobja legnépszerűbb pickupjának másolatát.


A kínai JAC még januárban mutatta be kereskedőinek a 4R3 típust, mely nem más, mint a Ford népszerű F-150 pickupjának tökéletes másolata. Akkori bejelentésük szerint a Pekingi Autószalonon tartották volna a 4R3 hivatalos premierjét, de a kiállítás lezajlott, a bemutató pedig végül elmaradt. Természetesen nem jófejségből vonta vissza legújabb alkotását a JAC, hanem a Ford megtett mindent, hogy megakadályozza a bevezetést, és talán a világon elsőként sikerült jogi úton meggátolniuk a másolást. Bill Coughlin, a cég szabadalmait gondozó Ford Global Technologies elnök-vezérigazgatója egy interjúban számolt be arról, hogy milyen jogi lépéseket kellett tenniük annak érdekében, hogy ne kerülhessen piacra a JAC 4R3.
Hirdetés

Kínával és a szabadalmakkal kapcsolatban a következőket nyilatkozta a cégvezető:

A szabadalmakat országonként kell kérelmezni, Kínában sincs ez másként, és mi minden szükséges dokumentációt elkészíttettünk annak érdekében, hogy megvédjük magunkat. Felmerült a sajtóban, hogy Pekingben lesz majd egy F-150 klón, de nem hagyjuk, hogy a kínaiak Fordokat másoljanak, így ez nem történt meg, és a jövőben sem fog megtörténni. Globális csapatmunka kellett ahhoz, hogy így legyen, de legalább megmutattuk, hogy Kínában is meg tudjuk védeni termékeinket. Nem volt egyszerű, de sikerült.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?