Kiváló autó a Fiat 500 – a németek szerint!

Elismerés a Fiat 500-asnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A J. D. Power piackutató cég szokás szerint azt vizsgálta, mennyire elégedettek autóikkal a tulajdonosok - ezúttal most Németországban. A kisautók között toronymagasan a Fiat 500-as végzett az élen.

Aki sokat olvas autós híreket, annak a J. D. Power hallatán könnyen az ugorhat be elsőre, hogy: aha, ez az a cég, amelynek a felmérésén mindig a Lexus nyer. Tény és való, a japán luxusmárka modelljei rendre jól szerepelnek a 2002 óta végzett vevőelégedettségi teszteken, ám most a Fiat 500 került a fókuszba.
A J. D. Power vizsgálati módszere szigorú. Négy mérési kategóriában 67 szempont szerint áll össze a kép, különféle súlyozással. A 100 százalékot jelentő jelképes torta legnagyobb, 32 százalékot kitevő szelete az autóról általánosan alkotott kép (ami igazán megfogja a tulajdonosokat), ide értve a formát, a teljesítményt, a komfortot és a praktikusságot. 26 százalékot ér a minőség és a megbízhatóság, 22 százalék a fenntartási költség (fogyasztás, biztosítás, szerviz és javítás), végezetül 20 százalékot nyom a latba a márkakereskedőkkel ápolt kapcsolat. Ez már így röviden összefoglalva is vázolja, hogy nem könnyű jó eredményt elérni, a Fiat 500 azonban 81,8 százalékos eredménnyel valósággal letarolta a miniautók mezőnyét, és első helyen végzett.
Az olaszok Berlinben már át is vehették a győzelemért járó elismerést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?