Kívánatosan mutat a Renault első kupétetős SUV-ja

A Renault Arkana Oroszországban fog készülni és addig sokat nem is változik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Azt mondják, hogy tanulmányautó, ám amit most mutattak a Renault Arkanából, azt már joggal nevezhetnék késznek is. A Renault első kupétetős szabadidő-autója igencsak jól mutat.


Teljes egészében láthatjuk a Renault legújabb autóját, ami furcsa módon még csak tanulmány, ám látva a fotókat, joggal mondhatnák, hogy elkészült. Az Arkanáról már volt szó korábban, ez a franciák első kupétetős szabadidő-autója, mely most már félig hivatalos információk szerint valóban a Capturre épül. Pontosabban Kapturre, ahogy az orosz piacon hívják a modellt, így nem lesz túlzottan nagy. Hogy miért fontos az orosz modellt is említeni, arra az a válasz, hogy az Arkana is orosz termék lesz, a Kapturrel együtt készül majd Moszkvában.
Hirdetés

Az új modell, mely a tanulmányautótól vélhetően csak két széria tükörben fog különbözni jövőre kerül gyártásba, technikai paramétereket egyelőre nem árultak el. Azt azonban igen, hogy az orosz fejlesztőközpontban készült, kifejezetten arra a piacra, vagyis az Arkana tervei között egyelőre nem szerepel az Oroszországon kívüli értékesítés. A helyi piac egyharmadát uralja a Renault, mivel nincs Dacia, így a Logan, Sandero és Duster modelleket is beleértve 2017-ben 448 270 darab autót értékesítettek, amivel a márka második legfontosabb piacává váltak. A Renault tervei szerint ez 2022-re változni fog, ugyanis Oroszország lehet a vezető piaci területük. Mivel a Kapturrel közös platformra épül, kevés esély van arra, hogy összkerékhajtást kap az Arkana, ugyanakkor még így is népszerű modell lesz a franciák számítása szerint, a formája megvan hozzá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?