Kíváncsi vagy, mivel érkezett Putyin elnök páncélautója?

Katonai szállítógép landolt Ferihegyen az orosz elnök limuzinjával

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az oroszok már itt vannak, Putyin elnök csak keddd délután kettőkor landol, de autója már korábban megérkezett. Ezzel a katonai szállítóval.


Miként azt a Budapest Airport írja Facebook oldalán, különleges katonai szállítógéppel hozták Budapestre Vlagyimir Putyin orosz elnök páncélozott limuzinját. Az orosz kormányzati szállítóezred IL-76MD típusú különgépével még a hétvégén érkezett Ferihegyre az extra biztonságos elnöki autó - nem csak fél Budapest lezárása hivatott szavatolni az orosz elnök biztonságát.
Az Iljusin IL-76-os amúgy az orosz légierő stratégiai szállítógépe, számos helyen működik a világon katonai és polgári szolgálatban egyaránt. A hetvenes évek elején hadrendbe állított IL-76-osok hatalmas mennyiségű hadianyagot és több százezer katonát szállítottak pl. az afganisztáni konfliktus idején – ahol különlegesen megbízhatónak és strapabírónak bizonyultak.
Hirdetés

Az RA-76713-as oldalszámú IL-76-ost még a Szovjetunióban építették 1986-ban a taskenti repülőgépgyárban 63474193-as gyártási számmal. Ezen a gépen még a régi Szolovjov D-30KP típusú sugárhajtóművek találhatók, amelyeket sok gépen a korszerűbb Aviadvigatyel PS-90-esre cseréltek az elmúlt évek során.
Forrás: Budapest Airport, Facebook
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?