Kívül-belül kémfotókon látható a Toyota Prius IV

Toyota Prius IV - jövőre piacra lép, most még nagyon álcázzák

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Növelt teljesítménnyel, a mostaninál sportosabb külsővel várhatjuk a most még nagyon erősen álcázott, akár idén év végén megismerhető új Toyota Priust.

Kevéssel több mint egy hónappal ezelőtt jelentek már meg - nem gyári - képek a hamarosan érkező Toyota Prius IV-ről, most pedig tesztelés közben kapták lencsevégre a legkésőbb jövőre várható hibridet. A Prius III 2009 januárjában a Detroiti Autószalonon mutatkozott be, nem lenne meglepő, ha utódja is épp ott, jövő januárban debütálna, de az sem zárható ki természetesen, hogy már előtte, idén év végén megmutatják Japánban.
Az Egyesült Államokban lencsevégre kapott tesztpéldányon erőteljes álcázása ellenére is látható, hogy a mostaniénál sportosabb lökhárítót és nyújtottabbnak tűnő, de a típusra eddig is jellemző áramvonalas Kamm-formát kap. A mai Toyotákról ismerős hűtőmaszk- és lámpavonások tűnnek ki a takarófólia alól, az embléma az eddiginél nagyobbnak tűnik. Jelentősen emelkedő az övvonal, a magas far a mostaniénál nagyobb csomagteret ígér.
Hirdetés

Az utastérben a frissített Aurisból ismerős érintőképernyős és érintőgombos középkonzol, ott látott klímabillentyűk szerepelnek. Marad a középső, digitális műszerblokk - aminek a Prius-tulajok örülhetnek, hiszen a típusban eddig is bevált, megszokott megoldásról van szó. Ami a műszaki alapokat illeti, elvében marad, részleteivel viszont sok újdonságot ígér az 1,8 literes, Atkinson ciklusú benzinmotoron és villanymotoron alapuló HSD hajtáslánc. Mivel a kombinált teljesítmény 150 lóerősnek ígérkezik, a Prius IV nemcsak megjelenésével, hanem menetdinamikájával is minden Prius legsportosabbja lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?