Kizárólag elektromos lehet a következő Opel Corsa

A kis Opel végleg szakíthat a belső égésű motorokkal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alighogy piacra került az Opel Corsa legújabb generációja, máris a következő kiadásról szólnak a hírek. A Corsa hatodik generációja 2025-re várható, a kínálatban csak villanymotoros verzió lehet.

A frissen debütált F Corsa is mérföldkőnek tekinthető, mivel a benzines és gázolajos egység mellet már tisztán elektromos hajtással is kérhető a Peugeot 208 testvérmodellje. A következő generáció viszont már csak elektromos hajtással készül, állítja Stephen Norman, a Vauxhall első embere. Szerinte nincs más út az A- és B- szegmens modelljei előtt, mint a teljes villamosítás, mivel a szigorodó környezetvédelmi szabályok miatt ez az egyetlen rentábilis megoldás. Az Opelnél úgy kalkulálnak, hogy a következő évtized közepére az összes mini- és kiskategóriás autót villany hajt majd, ezért a várhatóan 2025-ben debütáló G Corsába nem lehet majd folyékony üzemanyagot tankolni.
Hirdetés
A friss F Corsa rohamtempóban készült el, csupán 2 és fél év kellett a megszületéséhez. A gyorsaság fő oka, hogy az E Corsa még GM alapokon készült, így a PSA konszernnek minden példány után jogdíjat kellett fizetni az amerikai óriásnak, de a sietség nem ment a minőség rovására, a végeredmény az eddigi legjobb vezetési élményt és minőséget nyújtó Corsa lett. Persze a fejlesztést némileg segítette, hogy már meglévő alapokra (Peugeot 208, DS 3 Crossback) épül az új modell, ám ennek pozitív hozadéka többek között az elektromos hajtás és a súlycsökkenés. Az Opel megtartja annak a Corsát, ami mindig is volt: marad a ferdehátú kisautó felépítés, nem használják fel a jól csengő nevet egy SUV modellen. Ugyanakkor várható, hogy az aktuális trendek felé kacsintva egy „terepjárós” modell is érkezhet, ám itt nem kell komolyabb átalakításra gondolni, csupán némi fekete műanyag és minimális emelés adhat mokányabb külsőt, hasonlóan a Ford Fiesta Active-hoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?