Klasszikus versenyautók a kalapács fogságában

Három klasszikus versenyautó kerül kalapács alá

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az októberi aukció a klasszikusoké lesz: három, nem éppen fiatal bajnok járgány is kalapács alá kerül Warwickshireben.

Nem is csigáznánk tovább az érdeklődést: egy 1970-es Ford Capri Mk1, egy 1988-as Audi UR Quattro és egy 1990-es Lancia Delta Integrale szerepel a CCA októberi kínálatában. Bár három márka három különböző autójáról van szó, egyvalami mégis közös bennük: mindannyian diadalmaskodtak már a versenypályán!
A három közül talán a Ford Capri a legkülönlegesebb tétel, hiszen ebből a modellből mindössze 50 darabot gyártottak, eredetileg az Európai Túraautó Bajnokság egységesítése céljából. Ez az 1974-es modell remek állapotban van, az 1990-es években állították helyre, amit fényképekkel is tudnak igazolni. Ekkor kapta vissza a klasszikus Modena zöld színét is. Mindössze 48.000 mérföld van benne, várhatóan 50.000-60.000 font között fog elkelni.
Hirdetés

Az Audi Quattro leginkább a négykerék-meghajtásról híres, ami a nemzetközi rali versenyeken is remek eredményeket ért el, néhány híres versenyző irányítása alatt. A Tornado vörös szín csak tovább fokozza a dögösségi faktort, és az is elmondható, hogy korábbi 5 tulajdonosa igencsak vigyázott a járműre: mindössze 97.000 mérföld van benne, ráadásul az eredeti kerekeken gurul a járgány. A becslések szerint olyan 20.000-25.000 fontot kérhetnek majd el érte.
A Lancia Delta Integrale az utolsó tétel a listánkon. Monza vörös színben pompázik, és mindössze 56.000 mérföld található ebben a jobbkezes vezetéshez épített járműben. 50 darabot építettek belőle, viszont érdekes, hogy egyet sem importáltak Angliába. Mindenesetre 2008-ban teljes restauráláson átesett ez a Lancia, ami egyébként 1987 és 1992 között összesen 6 konstruktőri bajnoki címet szerzett a ralis világversenyeken. Várhatóan 10.000-12.000 font közötti összegért talál majd gazdára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.08.25. at 10:13
    Permalink

    Klasszik… 🙂
    Mindegyik kifejezetten modern volt a maga idejében, és egyik formanyelv sem jött vissza a divatba.
    Az egy elég gyengus kínálat egy árveréstől (egy Parkoló parádé átlagos napon 🙂 ), elég jó lehet a PR-esük 🙂

Vélemény, hozzászólás?