Kólavörösbe öltözik a Porsche 911 RSR

Különleges retro fényezéssel készül a Porsche a kicsi Le Mans-ra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Coca Cola színeiben versenyeznek majd a gyári Porsche 911 RSR versenyautók az amerikai GT versenyzés csúcsának számító IMSA WeatherTech SportsCar Championship szezonzáróján.

Rákapott a Porsche az utóbbi években a retro festésekre az autósportban, emlékezzünk csak a Le Mans-ban látott gyári versenyautókra, amelyek korábbi sikerszériák emléke előtt tisztelegtek. Az USA legnépszerűbb GT bajnokságában is visszanyúltak az időben és specifikusan a kontinens versenymúltjából merítettek ihletet. Mivel az IMSA szezonzárját Atlanta környékén (Road Atlanta) tartják, adta magát az ötlet, hogy a Coca Cola festést vegyék elő, hiszen az üdítőital gyártójának Atlantában van a főhadiszállása. Ha ez nem lenne elég, akkor még a Porsche észak-amerikai leányvállalatának is ott található a székhelye. Nem mellesleg az 1980-as években a Porsche szponzorai voltak, szóval minden passzol. Legelőször a 935-ös versenyautót festették „Coke vörösre” legelőször. Bob Akin csapatának versenyautójával először 1983-ban végeztek a kategóriájuk élén a daytonai 24 órás versenyen, majd egy évvel később már a Porsche 962-re festették az üdítő nevét. Idén pedig a 911 RSR versenyautókon pompázik majd a logó és a vörös festék avagy fólia.
Hirdetés
Az IMSA szezon utolsó versenye egy 10 órás megmérettetés lesz, amelyet Petit Le Mans, tehát kicsi La Mans néven is emlegetnek. Road Atlanta pedig egy rendkívül érdekes és izgalmas pálya szóval érdemes lesz követni a versenyt, ami október 12-én rajtol, keleti parti idő szerint délben (azaz nálunk 18 órakor). A versenyt élő közvetítését az IMSA hivatalos honlapján lehet majd követni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?