Kombi Audi 680 lóerővel

Felpiszkálta az Audi RS6 Avantot az O.CT

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miért vesz az ember Audi RS6 kombit? Az 560 lóerős teljesítmény, a nagy puttony és az összkerékhajtás miatt. De van, akinek nem elég ennyi. Az ő gondjukat a német O.CT Tuning megoldása is gyógyíthatja.


Remek vitatéma volt olvasóink számára az ABT Audi RS6-osa, hogy vajon van-e értelme a gyárilag 560 lóerős és 700 Nm-es nyomatékot adó gyári Audi RS6 Avantot piszkálni, mikor már az sem egy gyenge autó, sőt a győri, dupla turbós V8-as tiszteletreméltó erőt képvisel benne. Az ABT után újabb cég jelentkezett, amely szerint van. Az O.CT mérnökeinek módosításával a V8-as blokk 670 lóerős teljesítményre és 880 newtonméteres csúcsnyomatékra képes. Egy igényes sportkipufogó-rendszerrel ez a teljesítmény pedig akár a 680 lóerőt is elérheti. Ehhez a dupla turbós erőforrás vezérlését is átírták.
Hirdetés

Amíg a gyári modell nulláról száz kilométer/órás sebességre 3,9 másodperc alatt gyorsul fel, az átalakítás után ezt a sprintet mintegy 3,4 másodperc alatt is képes teljesíteni a kocsi - állítja az O.CT Tuning közleménye. Ezzel egy Ferrarit simán lemos a pályáról a négykarikás prémiumkombi, s ugyanazt tudja, mint a teljesítményben még egy kicsit ütősebb ABT Audi RS6 Avant.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 21:03
  Permalink

  És hány lóerőtől életveszélyes egy autó? Vagy hány millió felett újgazdag?
  Mert én már láttam Trabantot is, ami gyalogost gázolt, sőt traktort is. (Mindegyikből “röhögve” szállt ki a vezető.)

  Mindenki járjon gyalog, ugye?

 • 2017.10.29. at 21:03
  Permalink

  Ezeket azért gyártják, hogy az idióta újgazdagok tudjanak mivel feltekeredni a fára, tudjanak mivel gyalogost gázolni, vagy másoknak súlyos vagy halálos balesetet okozni, miközben ők röhögve szállnak ki ezekből a dögökből.
  Ilyen esetekben a gyárat is felelősségre kéne vonni, hogy ugyanmár, miért is adtál egy majomnak egy ilyen autót, csak mert pénz az úr. Felelőtlenség!

 • 2017.10.29. at 21:03
  Permalink

  Nagyon jól néz ki és el is fogadnám, de attól még értelmetlen. 🙂
  Élvezet sem sok van benne, mert annyira gyors, hogy a legtöbb autónak esélye sincs vele szemben, hasonlókkal összefutni meg felér egy lottó ötössel, legalább is nálunk.
  A tudását pedig szinte egyik tulaj sem tudja kiautózni még versenypályán sem, a közutakon meg főleg.

Vélemény, hozzászólás?