Komoly profitot termelt a Renault, vége a veszteséges éveknek

Kilábalt a gödörből a Renault, 888 millió eurós nyereséget hozott a tavalyi év

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiemelkedő teljesítményét ünnepli a francia gyártó, meghozta a gyümölcsét a költséghatékony termelés mellett a minőségi, nem pedig mennyiségi gyártásra fektetett hangsúly. Egyértelművé vált az is, hogy mire fordítják az összeget, mutatjuk a részleteket!

Ismét nyereséges a Renault, a 2021-es számok a cégen belüli és a külső elemzői elvárásokat is felülmúlták. A Renault a kötelező költségek csökkenése mellett azzal indokolja a 888 milliós profitot, hogy a megfelelő piacokra és modellekre, illetve a mennyiségi helyett a minőségi gyártásra koncentráltak. Mindemellett fontos megjegyezni, hogy tavaly a chiphiány is teljes valójában jelent meg a tényezők közt, így annak enyhülésével, és persze a működő stratégia folytatásával idén még nagyobb növekedés várható.
Hirdetés
Az is egyértelmű viszont, hogy sajnos már most megvan a helye a pénznek, 2019-ben 141 millió, 2020-ban pedig 8 milliárd eurós bukással zárta az évet a Renault. Hogy a stabil működést fenntarthassák, államilag támogatott hitelre volt szükségük, ennek visszafizetését gyorsítaná a profitból Luca de Meo, a cég vezetője. Ha sikerül tartaniuk magukat a tervekhez, és a nemzetközi helyzet is engedi, akkor a jelenlegi profittöbblet és a várt számok alapján már akár 2023 végén megszabadulhatnának a tartozástól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?