Komoly tuningcsomagot kapott a BMW M3/M4

580 lóerőre húzták a BMW M3/M4 teljesítményét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A B&B Automobiltechnik egy átfogó teljesítménycsomagot kínál a BMW M3/M4 duóhoz. A végeredmény akár 580 lóerő is lehet.


Az autótunerek nagy lehetőségként tekintenek a BMW 3,0 literes sorhatos turbómotorjára, amelyet most három különböző teljesítményszinttel kínál a B&B Automobiltechnik. Az alap 431 lóerős blokkot 490, 540 és 580 lóerőre képesek növelni, attól függően, hogy milyen vastag a pénztárcánk. Utóbbinál 750 Nm forgatónyomatékot kapunk. Ezzel 3,5 másodperc alatt katapultálhatunk 0-ról 100 km/órára, 11,2 másodperc alatt pedig 200 km/órára. A végsebesség a gyári tiltás kiiktatása után több mint 330 km/óra is lehet.

A komoly teljesítményugráshoz több átalakításra is szükség volt. A turbó működését módosították, megnövelték a beszívott levegő mennyiségét és nagyobb leömlőket is kapott a blokk. Hatékonyabb töltőlevegő-hűtő került beépítésre, továbbá a motorvezérlő elektronikát is átprogramozták. Beszerelésre került továbbá egy kiegészítő olajhűtő is. Elöl 30, hátul 20 mm-rel csökkentették a hasmagasságot, állítható felfüggesztés is került az autó alá. Ha ez nem lenne elég, akkor megfelelő felár ellenében állítható KW coilover felfüggesztést is kérhetünk.
Hirdetés
A plusz teljesítményhez komolyabb fékek is szükségesek. Elöl 396, hátul 380 mm-es tárcsák segítenek a lassulásban. A 19 colos felnik mellett 20 colosak is elérhetők, melyeken elöl 255/30, hátul 305/25 méretű papucsok segítenek, hogy minél jobban az aszfaltba tudjon kapaszkodni az M3/M4.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?