Kompakt kombi a SEAT kínálatában

Spanyol konkurenst kap a VW Golf Variant és a Skoda Octavia Combi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Első ízben indul kombival az alsó-középkategóriában a SEAT, a spanyol márka ezúttal sem lehet azonban komoly kihívója a Volkswagennek vagy akár a Skodának.


Igazi kombival még nem rendelkezett az alsó-középkategóriában a SEAT, ám a Leon harmadik nemzedékéből a szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutatkozik az ST verzió. Az alapokat a Leon, így a Golffal közös MQB (moduláris, keresztmotoros) platform adja, így a bázis természetesen a Skoda Octavia Combiéval is közös. Mindezek ellenére a Leon ST nem lesz, nyilván nem kíván valódi konkurense lenni a VW-konszern sikeres kombi modelljeinek, hanem sokkal inkább egyéb márkáktól szeretne majd vevőket szipkázni.
Hirdetés


Utóbbihoz, azaz a kuncsaftok megnyeréséhez az ötajtósból ismert (1.2 TSi, 86 LE; 1.2 TSI, 105 LE; 1.4 TSI, 122 LE; 1.4 TSI, 140 LE; 1.8 TFSI; 180 LE DSG) benzines és (1.6 TDI CR, 90 LE; 1.6 TDI CR, 105 LE; 2.0 TDI CR, 150 LE; 2.0 TDI CR, 184 LE) dízel motorokat veti majd be és összkerékhajtással is kapható lesz. Csomagtere ugyanakkor a kategóriában nagynak számító 587 literes alapméretével is elmarad majd a Golf Variant 605 és az Octavia Combi 610 literes értékétől. A csomagtérajtó esetében ugyanis a dinamikusabb vonalak jegyében lejtősebbnek/kevésbé függőlegesnek rajzolt. A konszernen belüli vetélytársakénál valamivel kisebb csomagteret vélhetően nem csak a forma, hanem a csoporton belüli legkedvezőbb vételár is el kívánja majd adni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?