Kompakt lakóautót faragott a VW a Caddyből

Teljes üvegtető alatt alhatunk a Caddy Californiában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sátorral bővíthető életteret, konyhát és csillagvizsgálót is kínál a Volkswagen legkisebb lakóautója, a Caddy California.

Lakóautó kínálatát erősítette most a Volkswagen egy olyan modellel, amivel könnyebben közelíthetünk meg akár szűkebb ösvényeken is egy-egy kívánt táborhelyet. Az új Caddyből készült el a California kivitel, mellyel évtizedek óta a lakóautókat jelöli a Volkswagen. Az újrafazonírozott Caddyből igazi szabadidő-autót faragtak néhány okos megoldással, mint például a kinyitható kétszemélyes ágy, amit a hátsó ülésekből lehet kialakítani. Erre speciálisan lakóautós célokra kifejlesztett vékony, de jó tömésű matrac kerül, az esti lefekvés előtti hangulatot pedig a teljes panoráma tetőablak tudja még fokozni, így a csillagokat szemlélve térhetünk benne álomra. A California modellcsalád új és legkisebb tagja is kaphat olyan okos megoldást, mint a mini konyha. Ez a csomagtartóból húzható elő fiókszerűen, felül egy gázrózsát, alul pedig az evőeszközöket találjuk. A Caddy Californiát két személyre tervezték, de a Volkswagen kínál hozzá olyan sátorbővítményt, amivel akár többszemélyes lakássá is alakítható. Ezt a nyitott csomagtérajtóhoz lehet rögzíteni, és egy lakóteret képez az autó belsejével. Az autót vezetéstámogatókkal is ellátták, a VW szerint 19 asszisztens vigyáz és segít a sofőrnek, mint például a teljesen kormányzó sávtartó, vagy épp a távolságtartós tempomat, de vontatmány-asszisztens is szolgálhat benne. A Caddy California mozgatásáról dízelmotor gondoskodhat, a 2,0 literes TDI 74-110 lóerős verzióban lesz elérhető hozzá első, vagy összkerékhajtással is.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?