Kompresszorral ellensúlyozzák a páncélozást a Velociraptornál

Hennessey Velociraptor a határőrök álma

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hennessey tuningcég a teljesítménynövelésen kívül a páncélozáshoz ért. E kettő kombinációjának eredménye a Velociraptor.

Nagy siker a Ford F-150 Raptor, a hagyományos kisteherautó offroad-verseny felfüggesztésével gond nélkül képes ugratásra. Valószínűleg e tulajdonsága miatt szeretik a vásárlók, akik között például az Egyesült Államok határőrsége is megtalálható, akik több ezer ilyen pickupot rendeltek. A választék nemrég bővült a dupla kabinos karosszériával, de vannak olyan vásárlók is, akik egyszerűen nem akarnak pickupban utazni. Nekik készíti a texasi székhelyű Hennessey Performance cég a Velociraptor SUV-ot, amely teljesen zárt, ötajtós karosszériát kap. Nem öncélú egyébként az átépítés, azért csinálták meg a Ford kínálatból hiányzó felépítményt, mert úgy ítélték meg, a Raptor alapú páncélozott autó ideális lehet a kínálat bővítésére.
A Hennessey Velociraptor APV nagyjából két tonna páncélt hord a lemezruhája alatt, ezzel nem csak kézifegyverek ellen nyújt megfelelő védelmet. Az extra tömeg miatt a 6,2 literes V8-as motorra egy mechanikus feltöltőt is szereltek, így annak teljesítménye 575 lóerőre emelkedik. A megerősített felfüggesztéssel az autó azon kevés páncélozott autók közé tartozik, amelyikkel árkon-bokron keresztül lehet menekülni támadás esetén – már ha járóképes marad az autó. Annyiban azért hátrányban van a többi biztonsági autóval szemben a Velociraptor, hogy egyedi karosszériája miatt már messziről kiszúrható. A Hennessey páncélozott autó kínálatában egyébként lényegében az összes, nagy méretű USA-ban forgalmazott SUV megtalálható, esetenként akár 1000 lóerősre tuningolt motorral.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?