Konnektorból is tankolható a Ford Tourneo és Transit Custom

Plug-in hibrid verzió is jön a Ford Transit/Tourneo Custom párosból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Transit/Tourneo családból először a Custom hajtásláncába kerül villanymotor, a csomagtartóba pedig töltőkábel.

A Ford amszterdami GoFurther eseményén sok egyéb mellett bemutatták a Transit/Tourneo Custom konnektorból tölthető verzióját, a Plug-In Hybrid modell az idei év végétől lesz kapható az európai piacon, így hazánkban is. Elképzelhető, hogy a modell érkezésekor is egyedülálló lesz a piacon, hiszen jelenleg nincs 8/9 személyes külső forrásból is tölthető hibrid a piacon. A csendes suhanásra is képes Tourneo a Ford azon stratégiájának része, mely szerint 2020-ra minden európai modelljükben lesz villanymotor. További előnye, hogy több személy szállítása gazdaságosabban megoldható az ultra-alacsony emissziójú járművek számára fenntartott zónákba, de ilyennel egyelőre hazánkban nem kell számolni.
Hirdetés
A hajtásról villanymotor gondoskodik, mely az első kerekeket forgatja. A lítium-ion akkumulátorok kapacitása 13,6 kWh, a gyártó ígérete szerint a lokális emissziómentes hatótávolság 50 kilométer lesz. A kisbuszba egyliteres Ecoboost turbós benzinmotor is kerül, aminek a feladata az akkumulátorok töltése lesz (a kerekeket nem hajtja), így a teljes hatótáv 500 kilométer körül alakul. A sofőr négyféle üzemmód közül is választhat: az EV Most funkcióval az akkuk lemerüléséig elektromos módban halad a Tourneo, választható az akkuk tartalékolása későbbre vagy az akkuk töltése módok is, illetve a hajtási mód kiválasztása rábízható az autóra is. A belső tér praktikuma nem változik a hagyományos verziókhoz képest, a plug-in verzióban is megtalálható a 180 fokban forgatható második üléssor, a Transit verzió raktere pedig pont akkora, mint a csupán belső égésű motorral szerelt verzióké. Az első lökhárítóba épített töltőcsatlakozó használatával a Tourneo Custom Plug-In Hybrid a hagyományos háztartási konnektorról 5,5 óra alatt tölthető fel, míg Type2-es töltővel 3 óra alatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?