Konnektoros hibriddel frissült a Mitsubishi Eclipse

Frissült az Eclipse Cross, plug-in hibrid hajtást és felhasználóbarát multimédiát kapott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A megszokott recept szerint, de nem várt hajtáslánccal frissült a Mitsubishi crossovere, az Eclipse Cross. A márka bevált plug-in hybrid hajtását kapta meg.

A Mitsubishi európai jelenléte nem túl hangos, ám a márka kétségtelenül népszerű és legutóbbi személyautójukat, az Eclipse Crosst is jól fogadta a közönség. A lejtős hátú crossover most frissült, először Japán, Ausztrália és Új-Zéland piacán, majd hamarosan Amerikában és vélhetően Európában is megjelenik 2021-ben. Érdekes újdonságot hozott, az a hajtáslánc került bele, ami a népszerű Outlander PHEV-ben is szerepel. Az Eclipse Cross PHEV orrában egy 2,0 literes szívó benzinmotor dolgozik, a hátsó tengelyen pedig egy villanymotor, vagyis összkerékhajtású is tud lenni. Az Outlander elektromos hatótávolsága a gyártó szerint 57 kilométer, így vélhetően a zöld rendszámos Eclipse Cross is hasonló értékekre lesz képes. Nem csupán a hajtáslánc frissült, külsőre is alaposan megváltozott az Eclipse Cross. Teljesen új első lökhárítót kapott új alsó lámpa blokkokkal, ám leginkább hátsó nézetből lehet most könnyen felismerni az új modellt. Az Eclipse Cross különleges osztott hátsó szélvédőjét megszüntették, hagyományosabb megoldást kapott a jobb kilátás érdekében, illetve itt is teljesen újak a lámpatestek. Az utastér új és szintén modernizált eleme a frissített multimédia. Az új kijelző érintésérzékeny épp ezért közelebb is hozták a sofőrhöz. Az új rendszer nem igényli a korábbi kezelőszervet, így a laptopokéhoz hasonló touch pad teljesen eltűnt, kicsit át is alakították miatta a középkonzolt. Az Eclipse Cross PHEV pontos teljesítményét még nem árulta el a gyártó, arról viszont szó esett, hogy az 1,5-ös turbómotor is marad a kínálatban új turbóval a jobb gázreakció érdekében.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?