Konnektoros hibridet mutatott be a Subaru

Az XV-ből készült a Subaru legelső konnektoros hibrid hajtású autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Subarunál is megkezdték a hibrid modellekkel való kínálatbővítést, ezek első példánya épp most mutatkozott be, mely az XV-ből készült Crosstrek Hybrid.


Tisztább üzemű hajtásláncokon dolgozik már a Subaru is, melyek első példányát most mutatták be. A nálunk XV-ként forgalmazott, Amerikában Crosstrek néven ismert Crosstrek Hybrid ráadásul konnektorról tölthető hajtásláncot kapott. Külsőre túl sok újítást nem láthatunk rajta, ami egyedül furcsa, az a bal hátsó kerék fölé épített elektromos töltőcsatlakozó nyílása. Egyedi továbbá a kék keretes ködlámpafoglalat, valamint a lagúna kék fényezés és a különleges felnik.
Hirdetés

A Crosstrek Hybrid hajtása akárcsak az alapjául szolgáló modellé, egy kétliteres szívó boxermotorból, fokozatmentes automata váltóból és szimmetrikus, zárás nélküli elektronikusan vezérelt összkerékhajtásból áll. Ezt két elektromos motorral egészítették ki, melyből az egyik egy egészen apró, mely a generátort helyettesíti, és szíjjal csatlakozik közvetlenül a motorra, ez indítja, majd járás közben ez tölti a 8,8 kWh-s akkumulátorcsomagot. A másik villanymotor a hajtásért felelős, önállóan ráadásul 104 km/h-ra is gyorsíthatja az új Subarut. A rendszerteljesítémény továbbra sem több 150 lóerőnél, de közel 200 Nm nyomaték áll rendelkezésre az első pillanattól kezdve, amitől egy másodperccel gyorsabb a sima XV-nél. Elektromos hatótávolsága viszonylag kevés a jelenlegi kínálathoz képest, 28 kilométert jósolnak a gyáriak, a teljes hatótáv viszont 772 kilométerre adódhat. A modell egyelőre csak Amerikában mutatkozott be, az európai forgalmazásról egyelőre nincs hír, de az alapmodell árát nagyjából 2,3 millió forintnak megfelelő dollárral toldották meg az Államokban, így ha megjelenik nálunk is, hasonló árlépcsőre kell számítanunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?