Könnyebb, osztrák, de változatlan méretű lesz a BMW 5-ös kombi

Kémfotók és információk a következő BMW 5-ös Touringról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak 2017-ben jelenik meg, de könnyebb és osztrák gyártású lesz a BMW 5-ös Touring. Raktérmérete nem változik, de belőle sem lesz M5.


Az új 5-ös BMW-ről már már M5-ként is készültek kémfotók, de a bajor gyár legnagyobb kombijáról csak most jelentek meg az elsők. A mindent beburkoló álcamintázattól azért látszik, hogy a most futó sorozattal nagyjából megegyező méretű lesz az új is. Nem változtak az arányok sem, de talán a kombi fara egy kicsivel mintha még praktikusabb, kevésbé lejtős lenne. A külső dizájn ahogy a szedánnál, úgy itt is inkább csak evolúciós lépcsőnek lesz tekinthető, hiszen eget rengető formai újdonságokra nem lehet számítani.
Hirdetés

A műszaki újítások viszont jelentősek, többek között a kocsi súlyából 130 kilót tudtak elcsalni az új platform használatával. A motorok a szedánéval megegyezőek: lesz plug-in hibrid változat, de a Miniből ismert 1.5-ös háromhengeres az 5-ösbe - ha minden igaz - egyelőre nem fog bekerülni. A piac kicsisége miatt M5 Touring valószínűleg nem fog készülni a soron következő generációból sem, ami Dingolfing mellett Grazban, a Magna Steyrnél is fog készül majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 14:32
    Permalink

    130 kg? Alig lehet 2 tonna alatti önsúlyú 5öst konfigurálni. Nem mintha sokat számítana, de azért ez nem olyan hír ami miatt örömódákat lehetne zengeni…

Vélemény, hozzászólás?