Könnyű csontozat – képen a következő Mercedes E váza

A Mercedes-Benz részben leleplezte az új generációs E-osztályt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövő év elején, a Detroiti Autószalonon fogják csak bemutatni, de a W213 kódú Mercedes E-osztály már most felkorbácsolta a kedélyeket.


Már láthattunk kémfotón, sőt a belterét pár kép erejéig alig álcázva is most meg a csontvázát mutatták meg. A 2016 januárjában a NAIAS-on, azaz a a Detroiti Autószalonon bemutatkozó új Mercedes-Benz E-osztály nem evolúciója lesz az elődjének, hanem teljesen új konstrukció. Az alapvető felépítése részben egyezni fog a már tavaly óta kapható C-osztállyal (W205), hiszen azzal közösen az MRA nevű építőkészletet fogja használni. A W213 persze nem csak a kisebb modellnél, elődjénél is nagyobb lesz, mégis - ahogy az ma elvárt - csökkenteni tudják a tömegét.
Hirdetés


Mindebben nagyon komoly szerep hárul az új MRA platformra, amit a képeken látható módon sikerült az E méretére szabni. A tömegcsökkentés mértékét 100 kilogrammosra ígérik, így a Mercedes több évtizedes szokás szerint megint nagyot lép a konkurensei előtt. A generációváltás a német nagy prémiumautók között húsz éve egy forgatókönyv szerint zajlik. A Mercedes kihoz valamit, rá egy évre a BMW, kettőre meg az Audi áll elő ellenvéleménnyel. A kocsi súlya csak az egyik frontja a háborúnak, a másik a beltéri minőség. Ebben is erős lesz az E, hiszen a nagyobb, luxuskategóriás testvérétől, az S-osztálytól vehettek át megoldásokat a tervezői - a másik két gyár felkötheti a gatyát. Az új E-osztályból is lesz a szedánon és kombin kívül kupé és kabrió is, de ezeken felül tervben van egy hosszú tengelytávú modell és az Allroad Audikat megidéző terepkombi is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?