Könnyű-hibrid dízelmotor készül Győrben

Elindult az első győri hibrid dízelmotor gyártása, ám nem ez az egyetlen újdonság

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rendkívül hatékony dízelmotor gyártását indította el a győri Audi. Vadonatúj gyártócsarnok, új gyártósor, amin egészen új technológiájú motorok készülnek.


Az Audi még nem tesz le a dízeltechnológiáról, épp most indult el legkorszerűbb négyhengeres gázolajos motorjának gyártása, méghozzá Győrben. Az új motor nagy változás a gyár életében, ugyanis ez az első könnyű-hibrid rendszerrel működő kétliteres TDI, mely egy 12 Voltos indítógenerátor segítségével képes hatékonyabb és tisztább üzemű működésre.
Hirdetés

Az új motor teljes egészében friss fejlesztés, a forgattyúsház már nem öntvény, alumíniumból készült, saját hűtőköre van, ahogy a hengerfejnek is, ám utóbbi kétkörös, így összesen három hűtőkörrel rendelkezik. Változó geometriájú turbófeltöltőt és 2200 bárra megnövelt nyomású befecskendezést alkalmaztak, az új motorok gyártását pedig egy 6000 négyzetméteres, szintén új gyártósoron kezdték meg. A teljesen automatizált alkatrészellátású soron 22 önvezető robot szállítja a megfelelő elemeket az állomásokra, az új motorból pedig műszakonként 500 darab készül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?