Könyvespolccá alakult a falrakent Jaguar XJ

Holland dizájn Jaguarból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minden autószerelmes álma lehet a következő bútordarab, amit egy holland lakberendező-stúdió álmodott és valósított meg.

[kepallobal=407836]Nem csak kreativitás, belmagasság is kellett a megvalósításhoz[/kepallobal] Ki ne álmodott volna olyan nappaliról, amibe begurulhat imádott autójával, és este, akár a vacsora mellől, netán a tévét bámulva is időnként kincsére pillanthat. Nem mindenkinek futja azonban olyan házra, amiben ez megvalósítható lenne, márpedig egy falatka autót temérdek - zömében férfi - ember szeretne lakásába csempészni. Sokan túllépnek egy-egy kép kiakasztásán, láthattunk már Ikarus-vezetőfülkéből épített szeparált dolgozósarkot, Trabant-gépházba épített kétszemélyes kanapét, ám talán a most, egy holland lakberendezőtől látható könyvespolc található a legstílusosabbnak.
Jóllehet a kiindulási alap, egy széria III-as Jaguar XJ sem volt szerény tárgy. A formatervezők motorjától, futóművétől és minden nehezebb részétől megfosztották az XJ-t, ám az utastér csaknem érintetlen maradt, csupán a tetőt nyitották meg, hogy egy polcot tudjanak süllyeszteni az utastérbe, valamint a csomagtértetőt vágták ketté, hogy az egy alsó szekrényként legyen nyitható.
Hirdetés
Az átalakítás során fontos szempont volt a tömegcsökkentés, ami nyilván többé-kevésbé sikerült is, azért feltételezzük, hogy egy gipszkartonból épített falra nem kellene felerősíteni az egyedi polcosszekrényt. A beépíthetőség legfőbb gátja vélhetően nem is a kellően erős fal, hanem a belmagasság megléte - bő 5 méteres kell az XJ-nek, azaz az egyedi polchoz egyedi ház is szükséges - a kettő együtt már kellemes lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?