Koronavírus ellen is hatékony a Honda levegőszűrője

A vírusok mellett az allergéneket is hatékonyan szűri a Honda fejlesztése

A koronavírus elleni egyik hatékony védekezés a tömegközlekedés kerülése, de az autó sem jelent teljes biztonságot. A Honda új levegőszűrőjével csökken a bent ülők megbetegedésének esélye.

Különösen aktuálissá vált a cseppfertőzés útján terjedő vírusok terjedésének megállítása, ami az autógyártók fejlesztőrészlegét is új kihívás elé állította. Más márkákhoz hasonlóan a Honda is újfajta levegőszűrővel lépett piacra, ami a levegőben lévő vírusok nagy részét képes megkötni és semlegesíteni. De hogyan is működik az újdonság?
Hirdetés
A prémium szűrő négy rétegből áll, amelyek különböző funkciókat látnak el. Az első és a második réteg mikroszálas anyagból készül, a feladatuk a levegőben lévő porszemcsék, kórokozók és pollenek kiszűrése, ami lehet akár 5 mikromilliméter alatti, akkor sem fog ki az új szűrőn. Az ezt követő réteg aktív szénből készül, ami képes megkötni az ártalmas részecskéket és a savas gázokat. A negyedik réteg nem más, mint egy gyümölcskivonattal átitatott biohártya, ami foglyul ejti a levegőben terjedő kórokozókat és nem engedi, hogy (újra, ha a belső keringetést használjuk) az utastérbe kerüljenek. Az utolsó réteg hatékonysága közel 100%, azaz az elfogott kórokozókat szinte egytől-egyig inaktiválja. A Freudenberg Csoporttal együtt fejlesztett utastéri levegőszűrőnek nincs jól csengő neve, csupán prémium utastérlevegő-szűrő néven fut, de ami ennél fontosabb, hogy már a hazai már Honda márkakereskedésekben elérhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?