Koronavírusos felhívást, lezárást látsz? Fotót várnak róla!

A Közlekedési Múzeum fotózásra csábít, de csak ha amúgy is mész valahova

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum elkezdte az anyaggyűjtést a koronavírus témában, várnak minden ehhez kapcsolódó közterületi felhívásról készült fotót.

A Közlekedési Múzeum az alábbi felhívással csábít egy kis aktivitásra, egyben egy későbbi tárlathoz gyűjtenek anyagot - közösségi segítséggel.Az egész világon terjedő koronavírus járvány 2020. március eleje óta igazoltan Magyarországon is jelen van. A március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet jelentős hatással van mindennapi életünkre, többek között a közlekedésre is. Ebben a rendkívüli helyzetben olyan arcát mutatja a lakóhelyünk és a társadalom, amely életünkben egyedülálló. Erre az időszakra még sokáig emlékezni fogunk, de szeretnénk a későbbi generációk számára is megörökíteni a most tapasztalható jelenségeket, azt, hogy milyen erőfeszítések születnek a közlekedés fennmaradása érdekében, vagy milyen, amikor „kényszerpihenőn” vagyunk mi is, és a környezetünk is. A jelen történései évekkel később történelmi eseményekké válnak, ezért a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumnak is célja, hogy dokumentálja a járvány közvetlen és közvetett hatásait.
Múzeumunk a fenti célból felhívást ad ki:
Ha úgy adódik, hogy ki kell menned az utcára, vagy akár csak kinézel az ablakodon, és látsz bármilyen érdekes jelenséget, plakátot, hirdetményt, felhívást, amely összefüggésben van a jelenlegi járványügyi helyzettel, küldd el nekünk. Ezek lehetnek például: tájékoztatók a közlekedési eszközökön, vagy pályaudvarokon és megállókban; fotók a forgalmi változásokról; a koronavírus veszélyeire felhívó plakátok és szórólapok; falfirkák; megváltozott menetrendek; az egyéni közlekedési formákat népszerűsítő plakátok; intézkedések eredményei (pl.: kerékpársávok, közösségi közlekedést érintő lépések) stb.
A fényképeket info@kozlekedesimuzeum.hu e-mail címre várjuk.
Hirdetés
E-mailedben jelezd, hogy engedélyezed a Múzeumnak a képed további felhasználását és gyűjteménybe vételét a neved feltüntetésével.
Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy a pályázat miatt senki ne induljon el otthonról, csak akkor fényképezzen, ha halaszthatatlan ügyben egyébként is ki kell mennie az utcára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?